Torre de la Mixarda

Torre de guaita moderna, datada entre els segles XVI-XVII.

És de planta circular de maçoneria i té 10,50m. d'alçada i 6 m. de diàmetre. La porta d'entrada està orientada allevant i compta amb llinda d'una sola peça i brancals de pedra picada.

A l'interior, al terra, es pot veure la cisterna amb volta de pedra seca. Al primer pis hi ha tres espitlleres equidistants; al segon pis, tres finestres quadrades, i a la part més alta, al terrat, rematen el conjunt tres gàrgoles per desaiguar i tres mènsules que sostenen els tres matacans. Als pisos superiors i al terrat s'hi accedeix per mitjà de tres escales de gusta situades entre els pisos. A l'interior de la torre hi ha ubicat el centre d'interpretació de les torres de guaita. Al voltant hi trobareu una àrea de lleure.

Com arribar-hi:

Sortim des de Figuerola del Camp comarca de l'Alt Camp i agafem el camí en direcció a Valls i anirem seguint les banderoles verdes que indica Torre de la Mixarda.

També s'hi pot arribar des del Polígon Industrial de Valls (al costat de l'empresa Coval). O també, des de Fontscaldes, a la banda dreta de la N-340 (a partir de la cartellera verda) seguint les banderoles verdes.